El ‘Tete’, la Montañesa i la glòria de Nou Barris

És dir Pedro García i el futbol català ja sap que es tracta d’aquest colomenc que sempre ha brillat pel seu excepcional caràcter i el seu impetuós futbol. Als seus 36 anys, la Montañesa li dona una oportunitat d’or

Montañesa, Pedro García, Tercera
Pedro Garcia reivindica la figura de l’experiència // FOTO: Futbolcatalunya

Director esportiu i encara futbolista, Pedro García, el ‘Tete’ de Nou Barris té corda per a estona. Pedrito’ podria escriure diversos llibres i ningú ho pot descartar. Tot un exemple de lluita que val la pena tenir molt a prop; excepcional caràcter i el seu impetuós futbol . Val la pena que els xavals que comencen ara es fixin en aquest jugador que encara, per fortuna, segueix en els terrenys de joc alhora que condueix la seva carrera com a director esportiu d’una entitat modèlica com és la ‘Monta’.

Estimat per tots, inclosos els rivals fora del camp, el president Emilio Llamas i una junta extraordinària el porten pel bon camí i ja ha quedat demostrat el seu gran feeling amb el primer tècnic, Dani Andreu, i els seus companys als qui, d’altra banda, fitxa ell. ‘Pedrito’ podria escriure diversos llibres i ningú ho pot descartar. Tot un exemple de lluita que val la pena tenir molt a prop.

Com es presenta la temporada 2020-2021?

La temporada l’afrontem amb moltíssima il·lusió perquè tornar a jugar és molt important per a tots. Tots volíem dedicar-li al nostre president, Emilio Llamas, aquest regal de tornar a Tercera sabent que el nostre objectiu, per començar, és la salvació. Una vegada que aconseguim la salvació ja mirarem altres objectius. 

El president Llamas només demana la salvació?

S’ha marcat consolidar a aquest equip a Tercera. És el primer que ho sap com també sap que hi ha equip per a salvar-se tranquil·lament, cal ser ambiciós però el primer és salvar-se. 

“Tots volíem dedicar-li l’ascens al nostre president, Emilio Llamas”

Pedro García, jugador i director esportiu de la montañesa

Només han fitxat 4 futbolistes. Van sobrats?

No, a l’inrevés, anem ‘justos’ de diners. Enguany cal fer bondat, són temps complicats i hem volgut donar el premi a la plantilla que va fer història la temporada passada. La direcció esportiva hem valorat que era bo donar aquest premi de continuïtat al 90% de la plantilla de l’any passat i que puguin demostrar que tenen nivell de Tercera. 

Pedro Garcia amb el president Emilio Llamas
Amb el president Emilio Llamas a la seu del club de Nou Barris // FOTO: Futbolcatalunya

Pedro, baixen sis!!

Per això dic. Serà molt complicat i serà determinant la Lliga des del principi. Situar-nos bé aviat és molt bo i poder permetre’t alguns ensopecs. 

La seva gran basa és la meravellosa afició que els acompanya. Si no està a la graderia, ho notaran moltíssim.

Espero i desitjo que per a l’inici de Lliga amb la COVID estigui tot una mica més controlat perquè el futbol sense afició no és el mateix. Cal prendre totes les mesures necessàries perquè la nostra afició és primordial.

Als seus 36 anys, Pedro García és ja més director esportiu que futbolista o a l’inrevés?

Jo crec que cada dia faig un pas més endavant com a director esportiu però em sento més jugador que mai. Físicament estic molt bé. 

“Els rivals encara em volen ‘matar’ perquè em barallo amb tots”

Però ja li hauran dit moltes vegades que es retiri o ‘avi’!!!

No. Els meus companys em tenen molt respecte.

Només faltaria que els companys es fiquessin amb Pedrito. Però, els rivals?

Els rivals em volen encara ‘matar’ perquè em barallo amb tots. Admeto que sóc bastant ‘cabró’ en el camp però fora tinc molts amics. Respecte hi ha poc en el futbol, és trist però és així.

Tercera, Montañesa, Pedro García
Jugador i Director esportiu, Pedro sap combinar la feina // FOTO: Futbolcatalunya

I els xavals joves

La gent jove que ve de baix no et coneixen. Jo, quan era petit no tenia por de ningú però respectava a tothom (entrenadors, companys, rivals), però avui aquest respecte al veterà no es té, s’ha perdut. En aquests temps, els joves arriben crescuts i això no és normal, aquesta és una falta d’humilitat que es troba a faltar; jo admirava als qui més t’ajudaven però tot canvia. 

Potser perquè ara el futbol es llegeix, no es juga?

Sí, i el futbol cadascun el llegeix a la seva manera i hi ha 20.000 opinions diferents i cadascun té el seu llibre. Cal ser el més objectiu possible i posar sentit comú és la meva manera.

“En aquests temps, els joves arriben crescuts i això no és normal”

A veure si s’entén: Dani Andreu, tècnic seu del primer equip, pot tirar-li la brega a vostè com a jugador i vostè, com a director esportiu, pot tirar a l’entrenador? És així, no?

Totalment. Dani Andreu és un professional i jo, també, els dos ho tenim molt clar. Jo, des del moment en el qual trepitjo la gespa sóc un jugador més i assumiré el que em digui l’entrenador; no hi ha cap problema i, quan hi ha hagut alguna cosa, sempre hem parlat.

Aprofitem que estem realitzant aquesta entrevista amb el president Emilio Llamas davant. Què li poden prometre aquest curs?

Enguany tindrà una alegria molt gran. No sé si en la Lliga o en la Copa però al nostre president emblema i a la nostra afició els donarem una alegria molt gran. Enguany passarà una cosa molt gran.