“La composició de grups no està anivellada ni és justa”

Manolo González alça la veu per criticar el format actual de la Segona B. Segons el tècnic del Badalona, “la reformulació a la lliga pro s’hauria de fer en una temporada normal i no en aquesta”

Badalona, Manolo González, Segona B
Manolo González, tècnic del Badalona, se sincera amb Futbolcatalunya // FOTO: Eloy Molina

Aquesta temporada no és una més a Segona B. Es tracta de la més decisiva de la història. De 80 equips s’ha passat a 102 i tots ells lluitaran per ascendir una categoria (a Segona A), mantenir l’actual (Segona B Pro) o perdre una (Segona B) o fins i tot dues (Tercera).

El Badalona, que va mantenir la categoria la passada temporada com la resta d’equips de la competició, afronta un any decisiu. El seu entrenador, Manolo González, explica a FutbolCatalunya les sensacions dels escapulats a tres setmanes de l’inici de la competició. En principi, el format actual de la Segona B no li agrada molt.

Aquesta pretemporada està sent diferent de les anteriors? El temps de posada a punt és suficient?

Molt diferent per totes les connotacions, no sabem si s’acabarà o quan es pot acabar i sobretot també condicionarà molt si durant la temporada hi ha algun positiu per Covid19. El temps de posada a punt en el nostre cas està bé perquè vam començar aviat però això va en funció de cada club.

La plantilla està tancada? En què es diferencia el Badalona actual del de la temporada anterior?

Ens queden una o dues peces encara que esperem siguin importants. Esperem que sigui un equip bastant diferent que s’adapti a dos sistemes de joc i que sigui un conjunta amb ritme i velocitat amb pilota i sense.

“El format no m’agrada començant per la composició de grups”

Què en pensa del format de competició actual? Quin és l’objectiu?

El format a mi no m’agrada començant per la composició de grups que penso que no està anivellada i que no és justa. El mateix sobre que els punts de la primera volta serveixin per a la segona perquè segons en quin grup estiguis es més complicat fer punts que a un altre. El més lògic hagués sigut un sorteig. També penso que anar a lliga pro o no s’hauria de fer en una temporada normal i no aquesta per la importància que té per a tots poder arribar a aquesta competició.

Molt confiat amb el seu equipo aquesta temporada
L’entrenador gallec confia en les possibilitats del seu equip // FOTO: CF Badalona

Tal i com està pensat començar bé és més important que acabar bé?

És molt important començar bé perquè no saps en quin moment és pot aturar la lliga i en cas de que sigui així has d’ estar ben col·locat. A més a més no hi haurà massa temps per corregir errors a la primera fase. Per aquest motiu començar bé és vital.

“102 equips és una barbaritat”

102 equips a Segona B és una bogeria?

Penso que és una barbaritat i òbviament això farà que el nivell no sigui tan alt o en aquest cas serà molt desigual entre grups.

El grup català és el més difícil?

Si no és el més difícil pensó que serà dels més complicats i que cada partit serà una final. El grup valencià també serà molt complicat per exemple.

“El grup català serà un dels més complicats i cada partit serà una final”

Com jugarà el Badalona de Manolo González?

Doncs volem que sigui un equip amb molt ritme amb pilota i sense, que sigui camaleònic i capaç de tenir diferents registres per adaptar-se a cada partit o inclús a cada moment del partit. Volem tenir la pilota però si no és pot que puguem córrer i contraatacar el millor posible. Això requereix molta feina tàctica i adaptació per això es va començar aviat.